Aangenaam.
Hannelore Vrinten

Ik ben Hannelore Vrinten-Koolen, afgestudeerd als mondhygiëniste in 1992 te Nijmegen. Sindsdien heb ik in diverse vakgebieden ruime ervaring opgedaan:

  • Parodontologie
  • Gehandicaptenzorg
  • Algemene tandartsenpraktijk
  • Afdeling Kaakchirurgie in een ziekenhuis
  • Vrijgevestigd mondhygiënist (sinds 2007)

Een goede mondzorg is een belangrijk deel van uw gezondheid. Dat is voor mij dan ook de motivatie om mijn patienten te behandelen ter verbetering van de mondgezondheid of juist het behouden ervan.

De mondhygiënist.
De titel mondhygiënist is een bij wet beschermde titel en mag alleen gevoerd worden door diegene die in het bezit is van het diploma mondhygiënist. Het diploma wordt verkregen na het met goed resultaat afronden van de betreffende HBO-opleiding. De opleidingseisen zijn eveneens wettelijk geregeld.

Ik blijf regelmatig mijn kennis up to date houden door het volgen van cursussen en het lezen van literatuur. Daarom ben ik lid van het NVM (Nederlandse Vereniging Mondhygiënisten) en al jaren geregistreerd bij het KRM (KwaliteitsRegister Mondhygiënisten).

Preventieve mondzorg

Spoelschaaltje
Tandenborstels klein
Interdentale borsteltjes staand
Gebit gereedschap wit
Flossdraad
De mondhyhiënist ...

Mondzorg gereedschap

Brengt jouw persoonlijke mondsituatie in kaart. Bekeken wordt of mondafwijkingen zichtbaar zijn en zo ja, hoe deze samen met jou behandeld kunnen worden. Wanneer nodig maakt de mondhygiënist voor een completer beeld gebitsafdrukken, röntgenfoto’s en doet bacterieel onderzoek.

Geeft voorlichting over hoe je jouw mond fris en gezond houdt. Wat is bijvoorbeeld het effect van voeding, roken en afwijkend mondgedrag (zoals duimen) op tanden en kiezen? En hoe ontstaan tandvleesaandoeningen en gaatjes? Ook kunnen bepaalde ziekten, zoals diabetes en hart- en vaatziekten, de kwaliteit van het gebit en tandvlees beïnvloeden, of andersom.

Voert een professionele gebitsreiniging uit. Plaque, tandsteen en aanslag worden verwijderd en je gebit wordt gepolijst met als resultaat een glad en schoon gevoel. Bij ernstige tandvleesproblemen, waarbij onder het tandvlees moet worden gereinigd, kan er verdoofd worden.

Brengt beschermende middelen aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fluoride. Brengt een laklaag aan op kiezen bij kinderen. Een dergelijke laklaag wordt een sealant genoemd. Deze laag beschermt de kiezen tegen het ontstaan van gaatjes.

Kan je adviseren over het verantwoord bleken van het gebit. Aan het bleken van je gebit kleven enige risico’s. Belangrijk dus om dit verantwoord te doen. Je mondhygiënist kan je hierover adviseren.

Bent u het ergens niet mee eens? 
Klachtenregeling

Tandarts.

Rapportage aan uw tandarts is onderdeel van mijn behandeling.

Uw tandarts wordt altijd schriftelijk op de hoogte gebracht van de behandelingen. Op dit moment werk ik samen met verschillende tandartsen uit Waalwijk en omstreken.

Ik ben aangesloten bij